Op klossende klompen op koopjesjacht door Rouveen

Foto: Alwin Mussche

Onder toch wel koude omstandigheden gingen de 159 deelnemers in het holst van de nacht op koopjesjacht door de kern van Rouveen. Erik Leusink wist als eerste de finish te passeren in een tijd van 6:39 minuten. Snelste Rouvener was David Bouwmeester.

Origineelste deelnemers waren Kristan de Lange en Tom Lassche. Warmloper Harry had de mooist opgedirkte klompen dit jaar. Origineelste buurtwinkel uitgeroepen door een vakkundige jury was Vivo Stegeman. Met een oorverdovende knal van een carbid-bus vertrokken de lopers om de 16e Klompenrace in Rouveen tot een goed einde te brengen.

De kern van Rouveen was ditmaal voorzien van diverse kleine buurtsupers welke in het voorbije verleden in het straatbeeld van Rouveen stonden. De klompenlopers passeerden deze langs de route. Bij deze buurtsupers konden diverse authentieke producten bemachtigd worden welke in de door de organisatie verstrekte ‘karbies’ kon worden gedaan.

Door diverse personen is er beeldmateriaal geschoten van de Klompenrace 2017 te Rouveen, kijk in het fotoalbum voor de diverse foto’s van dit evenement. (Het fotoalbum wordt de komende dagen aangevuld met nieuwe foto’s). Ook dit jaar zijn er weer beelden van de start (boven) en de finish (onder). Geert Kleis Fotografie (foto’s).

Ook op Twitter zijn er berichten van deelnemers en toeschouwers:

Lees ook:

Reacties

article
27135
Op klossende klompen op koopjesjacht
Onder toch wel koude omstandigheden gingen de 159 deelnemers in het holst van de nacht
https://staphorst.nieuws.nl/sport/27135/op-klossende-klompen-op-koopjesjacht-rouveen/
2017-12-29T08:59:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/12/29084934/klompenrace-rouveen-alwin-mussche-e1514533843102.jpg
geertkleis, klompenrace, rouveen, zonuendan
Sport