Vincent Buitenhuis wint vijftiende Klompenrace Rouveen

Een schot uit een carbidbus is het startsein
Een schot uit een carbidbus is het startsein
Foto: Youtube - De Stentor

Bijna 200 deelnemers klepperden in het holst van de nacht door de kern van Rouveen. Winnaar van deze 15e editie is Vincent Buitenhuis geworden. Bij de vrouwen ging de titel naar Denise Kisteman.

  • Origineelste post is de Moerbeilaan geworden.
  • Origineelste deelnemer is Esther Veerman geworden.
  • Cilia Horstede had de mooiste opgedirkte klomp dit jaar.

De posten zijn beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit een drietal echte jagers. Niet met een schot uit de loop van een jachtgeweer, maar met de (traditiegetrouw) oorverdovende knal van een carbid-bus vertrokken de lopers ook dit jaar weer om één van de zwaarste hardloopwedstrijden tot een goed einde proberen te brengen.

De kern van Rouveen was ditmaal omgedoopt tot jachtgebied. De klompenlopers passeerden diverse posten langs de route. Bij de posten konden diverse trofeeën bemachtigd worden welke op de door de organisatie verstrekte jachthoed gespeld kon worden.

De persoonlijke uitslagen van deze Klompenrace zijn te vinden op: www.uitslagen.nl. Wethouder Bert Krale heeft elektronisch een persoonlijke grafiek bijgehouden. Hieronder beeldmateriaal van diverse verslaggevers ter plaatse, het filmpje is van De Stentor.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen