Panlatvissen Meesters Tweewielers weer een succes

Er waren vijfenzeventig deelnemers aan de vijfde editie van het panlatvissen. Begonnen als ludieke actie van Meesters Tweewielers, inmiddels een traditie. Voor het eerst deden er enkele bewoners van de Berghorst mee aan het evenement.

De burgemeester kwam ook een halfuurtje meevissen: ‘Bijten ze wel of niet? Waarom? Visser of vissen?’. Verschillende vissers wisselden onderlinge (succes)ervaringen uit. Met een zware panlat is het lastig om een mooie aanbeet goed af te handelen.

Nadat het toetersignaal om half negen geblazen was, begon het opruimen en het wachten op de uitslagen. Diverse meetploegen legden de vangsten langs de meetlat. De vissen die gevangen werden waren allemaal van klein formaat. Veel onder de 10 centimeter lengte.

Inmiddels ging de zon onder. Een bouwlamp, van stroom voorzien door een zacht ronkende aggregaat, verlichtte de aanhangwagen met daarop de vele prijzen. De winnaar had 16 vissen gevangen met een totale lengte van 1.90 meter. Niet iedereen kreeg beet, of haalde vissen boven water.

Er werd op een nieuwe locatie gevist omdat het Rienkskanaal op de vorige locatie bijna dichtslibt. Dit jaar wel in hetzelfde Rienkskanaal, maar dan bij het Conradkanaal. Een vertrouwde plek voor de meeste leden van de Staphorster Hengelaars Vereniging, de medeorganisator.

Lees ook:

Dossier: