Burgemeester assisteert bij zwemlessen Reddingsbrigade

Foto: Jan Tuin

Burgemeester Segers heeft op 15 maart een kijkje genomen bij de wekelijkse zwemlessen van de Reddingsbrigade Staphorst. Ook assisteerde hij bij de lessen aan de jongste groepen.

Burgemeester Segers vroeg aandacht voor de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Staphorst (RBS). RBS draait geheel op vrijwilligers en telt circa 175 leden. De leden doen regelmatig mee aan (zwemmend redden)wedstrijden elders in het land. Verschillende leden zijn ’s zomers strandwacht op Texel. In Staphorst organiseert de reddingsbrigade ook de jaarlijkse zwemvierdaagse.

De Reddingsbrigade Nederland bestaat 100 jaar. Zij grijpt dit jubileum aan om de vrijwilligers van de 166 aangesloten reddingsbrigades in het zonnetje te zetten. Daarbij heeft zij de hulp ingeroepen van de burgemeesters van de betrokken gemeenten. Burgemeester Segers haakt met zijn bezoek aan bij de actie ‘Ode aan de Redder!’ van de Reddingsbrigade Nederland.

De burgemeester heeft de reddingsbrigade een attentie in de vorm van een reddingsklos overhandigd. Meer foto’s. In de eerste twee weken van maart werd op verschillende manieren het vrijwilligerswerk in de spotlights gezet. Dat gebeurde onder andere door de uitreiking van de Vrijwilligerspluim 2017 en de vrijwilligersacties ‘NLdoet’ en ‘DOEN voor Adullam!’

Lees ook:

Dossier: