Burgemeester en twee wethouders doen vrijwilligerswerk

Wethouder de Jong werkt in tuin van DAC Horstheim
Foto: Sytse de Jong

Burgemeester Segers en de wethouders De Jong en Jaspers Faijer werken mee aan de landelijke NLDoet vrijwilligersdagen die op 11 en 12 maart worden gehouden.

Zij gaan op drie verschillende plekken in de gemeente aan de slag. Wethouder Krale was ondertussen een uurtje aan het sporten met Sportief Ondernemend Staphorst in de Vossenburcht.

Wethouder De Jong werkt van ongeveer kwart over negen tot twaalf uur in de tuin van Dagactiviteitencentrum Horstheim aan de Kerklaan 14 in Staphorst. Wethouder Jaspers Faijer is zaterdag tussen ongeveer half tien en twaalf uur te vinden bij het educatief informatiecentrum De Veldschuur aan de Wijkweg 2 in Rouveen. Hij gaat daar buiten klussen.

Burgemeester Segers trad van 8.15 tot 8.40 uur op als verkeersbrigadier op de kruising Gemeenteweg-Burgemeester Van der Walstraat in Staphorst. Hij hielp leerlingen van de Koning Willem-Alexanderschool in Staphorst en de Levensboom in Rouveen veilig oversteken.

Op 11 en 12 maart wordt NLdoet gehouden, de grootste vrijwilligersactie in Nederland. Deze wordt georganiseerd door het Oranje Fonds in samenwerking met duizenden organisaties in het land. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

De landelijke Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg doet ook mee met deze grote vrijwilligersactie. Deze stichting heeft een aantal dependances in Staphorst, waaronder Dagactiviteitencentrum Horstheim.

Lees ook: