Massale deelname aan avondwandeling vanaf Kerklaan

Evenals vorig jaar een avondwandeling in de winter. Ruim 500 deelnemers waren er, het gestelde maximumaantal. Een mooie activiteit om als gezin of als vrienden, jongeren en ouderen samen een wandeling te maken.

Op donderdagavond 29 december 2016 kon tussen 18.00 en 19.30 uur gestart worden bij ‘De Leerkamer’. Bij het startpunt ontvingen de deelnemers een veiligheidshesje en een led-zaklamp, verder een routebeschrijving voor de 5km óf de 10km route met veiligheidsinstructies, én vragen voor onderweg.

De vragen sloten aan bij wat er in de omgeving te zien was. De eerste vraag lopend langs de pastorie was: ‘Wanneer wordt onze nieuwe dominee bevestigd?’. Drie mogelijkheden in februari volgend jaar… De 5 kilometer route liep via de Muldersweg, langs Boer Staphorst de wethouder Timmermanstraat op.

De eerste stopplaats was bij Van der Sluis Transport aan de wethouder Klompstaat. Daar kon men even zitten voor wat drinken en een koekje. Warme chocolademelk, koffie of wat frisdrank. Het was hier ook mogelijk om voor één euro een foto te laten maken zittend in een vrachtwagen. Verder het gewicht raden van een vrachtwagencombinatie, met een kans deze in miniatuurvorm te winnen. Hier de vragen; hoeveel vrachtwagens heeft dit transportbedrijf: 26, 28 of 31? En welk jubileum mag Van der Sluis volgend jaar vieren?

Vervolgens via de Middenwolderweg naar de tweede stopplaats in de voormalige bedrijfshal van Veijer de Breier. Hier een warme fikandel in een servet, de saus stond op de tafeltjes. Diverse soorten fris werden hier geschonken. Er waren enkele oudhollandse spellen te spelen. Orgelklanken vulden de ruimte. Een jongeman bespeelde het orgel, terwijl even later ook trompetgeschal weerklonk: `Ere zij God, in de hoge, Vrede op aarde en in mensen een Welbehagen`. Na een tijdje laste eigenaar Jan Veijer een muzikale stop in om de bezoekers de gelegenheid te geven wat beter met elkaar te kunnen converseren.

Er waren op de route twee stopplaatsen om even uit te rusten en om iets te nuttigen (dit was allemaal bij de prijs inbegrepen). Aan het einde van de wandeling nog een verse oliebol in `De Leerkamer`. Men kon meelopen voor € 6,- per persoon, kinderen voor € 3,- en een gezinskaart voor € 15,-. De opbrengst van de actie is bestemd voor de bekostiging van ‘De Leerkamer’. Er is de komende 15 jaar nog zo’n anderhalf miljoen euro nodig voor de aflossing van de bouwschuld.

Lees ook: