In Staphorster kleuren over finish Nijmeegse Vierdaagse

Staphorst positief op de kaart zetten tijdens de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse,  dat was het doel en dat is gelukt. Een groep van dertig lopers, deelnemers en geen deelnemers, liep de laatste kilometers vrijdagmiddag in de Staphorster kleuren.

“Je ziet dat onze gemeenschap regelmatig negatief in het nieuws is. Wij wilden met onze kleurrijke colonne uit Staphorst laten zien dat wij een vrolijke gemeente zijn”, zegt bestuurslid van de Stichting Wandel Organisatie Staphorst, Arie Kisteman.

Het plan om Staphorst onder de aandacht te brengen tijdens de slotkilometers van de jubileumeditie van de Nijmeegse Vierdaagse ontstond vorig jaar tijdens de Vierdaagse die een aantal SWOS-leden liep. Waarom de gemeenschap niet eens goed promoten, zo bespraken de Staphorsters vorig jaar onder een boom met een pilsje in de hand. Aldus geschiedde vrijdagmiddag.

Tijdens de laatste kilometers kleedden Staphorsters zich om in Malden, om met T-shirts met stipwerk en met de Staphorster vlag over de finish te gaan. De groep had veel bekijks. “Missie geslaagd”, aldus SWOS-voorzitter Huib Moelker die momenteel ook nog eens zijn 40-jarig jubileum viert als fysiotherapeut in Staphorst.

Lees ook: