Door het Rouveense, De Velde en Zwartewatersklooster

De derde wandeltocht van de avondwandelvierdaagse startte bij de Veldschuur. Door het Rouveense Veld, De Velde en Zwartewatersklooster, daartussen de rustplaats met verfrissing (zie kaart onderaan). Bovenstaand een fotoserie. Onderstaand een video door Harm Brand, en een smeuïg verslag van SWOS-bestuurslid Arie Kisteman.

Arie Kisteman: `Hier iets over dag vier van de Avondwandelvierdaagse. Eindelijk, eindelijk (wij vinden dat we dat ook dik, maar dan ook dik verdienen) een avond waarop alles mee zat. Het weer; werkelijk af en toe de zon, de startlocatie met die prachtige tent, onze deelnemers, onze vrijwilligers: allen uitmuntend te passe. En niet te vergeten onze gemeente die op verzoek S.W.O.S. vandaag de bermen nog even toegankelijk heeft gemaakt: klasse mannen!

De  ijsjes (IJsmakers i.s.m. S.W.O.S) vielen ook erg goed in de smaak, heb er zelf  twee opgegeten, wat wil je, er waren twee smaken. Wat hebben wij, en ik meen ook jullie, Genoten, met een hoofdletter G, van deze avond. Sommige jeugdige personen noemen mij al bij de voornaam, en allen hebben commentaar omdat ik op de fiets ben en dan ook nog een elektrische fiets!  Dan weer zeggen ze dat ik nog geen kilometer kan wandelen.

Ook wandelen er leugenaars mee. ja jullie lezen het goed: leugenaars! Een groepje wandelaars gaf bij de rust aan de laatsten te zijn. Goed dan gaan we inpakken en wegwezen hier. Kijken we nog even richting Zwartewatersklooster en wat zien we? jullie raden het al: wandelaars. Vrienden en vriendinnen het leken mij best wel betrouwbare personen (dat zogenaamde laatste groepje) maar zo zie je maar weer: ie kiekt ze wel veur de kop maar niet in de krop.

Maar, ook deze dag moet ik toch weer iets noteren wat helemaal niet goed ging. Zo rond half acht begonnen met het ontpijlen van de route, kom ik een man en vrouw tegen (ze waren met de fiets) en begint die man tegen mij te praten. Niks mis mee zou je zeggen, maar die man gaat een klacht indienen bij S.W.O.S (per mail naar het adres aan d’Olde Dijk). Het blijkt dat beiden mooi aan het fietsen zijn en dan in onze stoet wandelaars terecht zijn gekomen. De hele weg door ons bezet, bellen hielp niet, beiden moesten slalommend door de stoet en kregen ook nog een grote mond van enkelen. Meneer was echt boos, zelfs sprak hij woorden die ik niet wil herhalen, het geloof kwam er ook nog bij…. jullie weten wel hoe dat gaat. Beste mensen, dat was een smet op deze mooie avond. Laten we afspreken dat ons dit niet weer overkomt! Afspraak is afspraak.

P1070787Halverwege de dijk krijg ik een appje, mooie foto van een bankje met daarop een thermosfles, twee mokken koffie en een groene vijf kilometer pijl met de tekst : Ra ra! Wat moet je daar nou weer mee? Ben er natuurlijk wel uit gekomen wie de afzender was…  de profiel foto heeft dat prijs gegeven. Eindelijk in Hasselt aangekomen, bij de laatste post van de verkeersregelaars, krijg ik gelijk daar de wind weer van voren! Meneer de verkeersregelaar wil de volgende keer meer en beter geïnformeerd worden. Ja, op dat moment schiet er van alles door je hoofd….. Blijkt allemaal mee te vallen: Hasselt was vanavond ook met hun A4D bezig, vele mensen zien onze verkeersregelaars en denken dus dat hun vrienden en weet ik wat niet meer daar ook langs komen, bestuurders van auto’s die ook vragen of de wandelaars er al haast aan komen enz. enz. Nu hebben onze vrijwilligers de mond ook niet op de verkeerde plaats zitten en zijn er natuurlijk netjes met al die mensen uitgekomen. Zo zie je maar weer wat je allemaal mee kunt maken.

Op dit moment van stukkie schrijven kom ik erachter dat langs de dijk (10 km route) de muggen knap actief zijn geweest, hebben jullie daar ook last van gehad? Mag ik nog één keer voorstellen om de teller nog iets bij te stellen? Vrienden en vriendinnen, we zitten nu al op ruim 930 deelnemers! Zullen we gaan voor negenhonderd en vijftig deelnemers? Yes we can! Kom op, ook morgenavond kunnen de achterblijvers nog inschrijven en ook gaan genieten. Dat kan morgen een prachtige optocht worden, komt s.v.p. allen voor zessen naar de sporthal, zodat de stoet om exact 18:00 uur kan vertrekken, tjonge wat zal dat een mooi plaatje zijn. See you all tomorrow, goed bye.’

Lees ook: