Burgemeester geeft het startsein voor de Zwem4daagse

Foto: Gemeente Staphorst

Vanmiddag heeft burgemeester Segers om 13.30 uur het startsein gegeven voor de 42e Zwem4daagse georganiseerd door Reddingsbrigade. Hij telde af voor een week lang zwemplezier voor de Staphorster jeugd.

Op dit moment zijn 250 kinderen ingeschreven en de verwachting is dat er morgenavond meer dan 350 aanwezig zijn. Er kwamen vandaag veel kinderen om de week samen te beginnen. Eerst was er een woord van dank van De Reddingsbrigade, het WNF en de burgemeester.

Daarna was er een warming-up waar de kinderen met enthousiasme aan meededen. Tot slot was het tijd om te zwemmen. Nadat burgemeester Segers aftelde, sprongen de kinderen allemaal tegelijk het zwembad in.

De week duurt van maandag 2 mei tot en met zaterdag 7 mei en wordt gehouden in het Staphorster zwembad De Broene ‘eugte. Gedurende deze week zijn er ’s middags en ’s avonds diverse activiteiten.

Morgenmiddag is de laatste dag om je in te schrijven. Er zijn ook activiteiten buiten het water gepland. Zo laat de boswachter je kennismaken met de natuur en kun je waterdiertjes bekijken in en rondom De Veldschuur.

Zaterdag is de laatste zwemdag en worden de medailles uitgereikt. Op deze dag is er ook een luchtkussen en stormbaan aanwezig bij het zwembad en wordt er feestelijke muziek gespeeld.

De deelnemers zwemmen 2000 meter in vier keer en ontvangen daarvoor een medaille. De hele week zijn er activiteiten gepland, zoals schatzoeken en er zijn mooie prijzen te winnen.

Lees ook:

Dossier: