Brandweer rukt op zaterdag uit naar zwembad tijdens Zwem4Daagse

Foto: Jan Tuin

In de meivakantie van 4 mei 2015 tot en met 9 mei 2015 werd voor de 41e keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad ‘De Broene Eugte’ in Staphorst.

“Vera Hofstede heeft Stappie gevonden! Van harte gefeliciteerd met je prijs.”

zwembad-vera-hofstede

Zaterdag is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Na een hele week zwemmen en 2000 meter op de teller de beloning. Bij je medaille krijg je een kortingskaartje, zodat je een keer weer kunt komen zwemmen. Ook nu zijn er weer verschillende activiteiten. De hele middag is er een stormbaan aanwezig, mogelijk gemaakt door het zwembad. Verder komt de brandweer om iedereen te laten kennis zien hoe zij bezig zijn met veiligheid.

Daarna zet het MEC Rouveen haar kwaliteiten in om een leuke muzikale afsluiting te geven en toe te werken naar de afsluiting. Om 16.15 uur is deze afsluiting met een grote verloting met mooie prijzen. Je deelnemerskaart is de kaart waarmee je kans maakt op deze prijzen. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet je echter wel bij de afsluiting aanwezig zijn.

De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er vijf dagen waarop je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen. Je kunt dus één keer overslaan als die dag niet zo goed uitkomt, uiteraard is het geen enkel probleem als je elke dag komt zwemmen. Ook bestaat de mogelijkheid om twee keer op één dag te zwemmen.

Dit jaar stond de Zwem4daagse in het teken van veiligheid. Elke dag waren er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. De brandweer, KNRM, wensambulance, Duikvereniging, InShape, WNF, politie, MEC en natuurlijk het zwembad verleenden hun medewerking aan dit evenement. Er zijn diverse fotoseries gemaakt. Als je graag een foto in groter formaat wil hebben, dan kun je hiervoor een mailtje sturen naar [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen