Bart Jaspers Faijer wordt nieuwe burgemeester van Urk

Foto: Gemeente Ommen

De gemeenteraad van Urk heeft op maandagavond 17 juni 2024 Bart Jaspers Faijer (55 jaar, ChristenUnie) voorgedragen als burgemeester van Urk. Hij wordt de opvolger van Cees van den Bosch, die begin 2024 vertrok naar Goes. Momenteel is Jan Westmaas waarnemend burgemeester.

Bart Jaspers Faijer wordt naar verwachting op 2 oktober 2024 geïnstalleerd als nieuwe burgemeester. Bart Jaspers Faijer is getrouwd, vader van vijf kinderen en woont in Rouveen. Sinds 2018 is hij wethouder in de gemeente Ommen. Voorheen was hij wethouder in de gemeente Staphorst.

De gemeenteraad van Urk omschrijft Bart Jaspers Faijer als een benaderbare, betrokken verbinder en een empathische bestuurder. Hij heeft een helpend netwerk op lokaal, regionaal en landelijk niveau. De gemeenteraad is ervan overtuigd dat Bart Jaspers Faijer met verve het boegbeeld van Urk zal zijn.

Met de aanbeveling van Bart Jaspers Faijer door de gemeenteraad, is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties gaat nu de voordracht bij de Koning doen en bij Koninklijk Besluit wordt Bart Jaspers Faijer benoemd als burgemeester van Urk.

Lees ook: Bart Jaspers Faijer vanaf vandaag wethouder in Ommen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen