Dirk van Dijk en Jacob Spiker koninklijk onderscheiden

Van links naar rechts: Dirk van Dijk (SGP), Jacob Spiker (CDA) en Lex Schukking (VVD)
Van links naar rechts: Dirk van Dijk (SGP), Jacob Spiker (CDA) en Lex Schukking (VVD)
Foto: Provincie Overijssel

Als blijk van waardering voor hun lange politieke staat van dienst ontvingen Dirk van Dijk (SGP), Jacob Spiker (CDA) en Lex Schukking (VVD) dinsdagavond 28 maart 2023 een Koninklijke onderscheiding. Vanaf nu mogen zij zich ‘lid in de Orde van Oranje Nassau’ noemen.

Dirk van Dijk ontving tevens de eerste provinciale erepenning Overijssel. Een penning voor personen en organisaties die hebben bijgedragen aan de kwaliteit en uitstraling van de provincie. Dirk van Dijk maakte sinds 1994 deel uit van Provinciale Staten in Overijssel en was daarmee de nestor van de Staten. In de afscheidsvergadering sprak de Commissaris van de Koning Andries Heidema hem toe met de woorden: “We zullen je missen. Je droge humor, je kennis, je hulpvaardigheid en je vermogen tot samenwerking en verbinding.”

Jacob Spiker en Lex Schukking kregen een Koninklijke Onderscheiding voor hun werk als volksvertegenwoordiger. Na eerst jarenlang in de gemeenteraad actief te zijn geweest, hebben zij zich de afgelopen periode ingezet voor de provincie. Dinsdag nam de provincie in een speciale Provinciale Statenvergadering afscheid van 33 vertrekkende Statenleden. Dat is twee derde van de in totaal 47 leden die de Provinciale Staten in Overijssel hebben. Woensdag 29 maart 2023 vindt de installatievergadering van de nieuwe Statenleden plaats.

Lees ook: Jacob Spiker (CDA) neemt na 14,5 jaar afscheid van raad

Cookieinstellingen