Diaconessenhuis Meppel gaat verder als Isala Diaconessenhuis

Onthulling van nieuw logo van ziekenhuis Meppel
Foto: Isala

Vanaf 1 juli 2015 gaat het Diaconessenhuis Meppel verder onder de nieuwe naam Isala Diaconessenhuis, met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Sinds 1 januari 2015 is Zorgcombinatie Noorderboog bestuurlijk gefuseerd met Isala. Zorgcombinatie Noorderboog bestond uit een ziekenhuis en verpleging, verzorging en Thuiszorg (VV&T). In de afgelopen periode heeft Noorderboog het ziekenhuis van het VV&T gedeelte ontvlochten. Het VV&T gedeelte van Noorderboog wordt een aparte organisatie binnen het Isala concern en blijft onder de naam Zorgcombinatie Noorderboog naar buiten treden. Na de zomer gaat zij bestuurlijk fuseren met De Stouwe.

Officiële onthulling van het nieuwe logo
Woensdagmiddag 1 juli heeft Rob Dillmann, voorzitter Raad van Bestuur, het nieuwe logo officieel onthuld. “Met deze stap geven we ook een “gezicht” aan onze samenwerking in naam en uitstraling. Eén duidelijk herkenbaar hoofdmerk Isala gecombineerd met Diaconessenhuis, een bekend en vertrouwd begrip in de regio. Door de samenwerking ontstaat er een organisatie waar u voor al uw zorg terecht kunt, dichtbij als het kan en verder weg als het moet.”, aldus Rob Dillmann.

‘Beste aanbod van basis- en topzorg’
“Door de samenwerking tussen Isala en Isala Diaconessenhuis kan de beste kwaliteit, bereikbaarheid en het beste aanbod van basis- en topzorg in de regio geleverd worden”, aldus de organisatie. Isala bestaat nu uit één ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde.

Lees ook: