Expositie van David de (foto)Graaf in Diaconessenhuis Meppel

Foto: David de (foto)Graaf

In de maanden juli, augustus en september exposeert het Diaconessenhuis in Meppel foto’s van fotograaf David de Graaf. De tentoonstelling ‘Vertellen met de camera’ is in deze periode dagelijks te bewonderen.

David de Graaf is een man met Downsyndroom van 31 jaar. Hij begon met fotografie toen zijn ouders hem voor zijn zeventiende verjaardag in 2001 een eenvoudige camera cadeau gaven. Het ging toen nog niet om de foto’s als beeld, maar vooral om het communicatie-aspect. Wat had David meegemaakt die dag?

Van het begin af aan heeft hij op deze manier veel vastgelegd. ‘Voor mijn verslag’, zoals hij dat zelf vaak zegt. In de loop van de jaren maakte hij steeds meer foto’s die het vertonen buiten de familiekring waard waren. Veel meer als foto dan als ‘verslag’. Een aantal van deze foto’s is tijdens de expositie in het Diaconessenhuis te bewonderen.

DSCF1081_bewerkt-2

Het Diaconessenhuis toont elk kwartaal een nieuwe expositie. Daarbij wordt erop gelet dat thema’s, stijlen en technieken elkaar afwisselen. De kunstenaars komen vooral uit de regio, waarmee het streekeigen karakter van het Diaconessenhuis benadrukt wordt.