Eerste diploma’s van Het Zorgcampus Gilde uitgereikt in Meppel

Foto: Zorgcampus Noorderboog

Op donderdag 25 juni 2015 vond de eerste diplomering van Het Zorgcampus Gilde plaats in Meppel. Een feestelijk moment waarbij studenten van het Deltion College en het Drenthe College na een succesvolle stageperiode hun Helpende Zorg en Welzijn diploma in ontvangst hebben genomen.

In februari 2015 is gestart met Het Zorgcampus Gilde, een samenwerkingsverband tussen Zorgcombinatie Noorderboog, De Stouwe, Deltion College Zwolle, Drenthe College Meppel, Gemeente Meppel en Kenniscentrum Calibris. Dankzij dit Gilde kunnen er jaarlijks 24 leerlingen de opleiding Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 volgen binnen de locaties van Noorderboog en De Stouwe waarbij er nauw wordt samengewerkt met 2 ROC’s.

De docenten zijn dagelijks op de locaties waar ze samen met werkbegeleiders van de afdelingen zorgdragen voor de begeleiding en beoordeling van de studenten. Vier dagen per week zijn de studenten in de praktijk aan het leren waarbij vakmanschap hoog in het vaandel staat. Het unieke hierbij is dat de lessen niet op school worden gegeven, maar in het voor het Gilde speciaal ingerichte leerhome in het Diaconessenhuis.

De korte lijnen tussen de ROC’s, Noorderboog en De Stouwe en intensieve begeleiding zal zorgen voor vermindering van vroegtijdig schoolverlaters (VSV). Leren wordt weer leuk wat een hoog diplomarendement tot gevolg heeft en daarnaast is het de verwachting dat een aantal leerlingen na deze opleiding door zullen stromen naar werk of naar een niveau 3 opleiding. De ROC’s zijn blij met deze Gilde, omdat dit een forse uitbreiding is van het stageplaatsenbestand. Bovendien betreft het stageplaatsen van hoge kwaliteit.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen