Provincie beloont ideeën voor aantrekkelijke binnenstad

Gedeputeerde Monique van Haaf en Clemens Klappe
Foto: Juul Berntsen, Silvertale Productions

Dinsdagavond pitchten zes initiatiefnemers hun idee voor een aantrekkelijke binnenstad voor steden in Overijssel. Dit was tijdens het Stadscafé XL van de Provincie Overijssel in Deventer. Aan de drie beste ideeën overhandigde gedeputeerde Monique van Haaf een stadscheque van € 2.500,- om hun idee verder te kunnen ontwikkelen. Drie initiatieven wonnen een stadscheque.

Winnaar was Clemens Klappe met de ‘Stadsgarderobe’ in Enschede. Zijn idee is om leegstaande panden in de stad als ‘garderobe’ te benutten. Hier is ook een pakketservice en kinderopvang tijdens het winkelen.

Als tweede eindigde Marcel Fortuin met de LokaalLoyaal App, een app waarbij inwoners en bezoekers – lopend door de stad – alle activiteiten, acties en evenementen van de lokale winkels zien. Met Deventer als pilot.

En als derde Ria Borst met ‘Zuiver Geluk conceptstore Zwolle’. Haar idee is de bestaande pop-up winkel met artikelen en diensten in de sector body-mind- soul meer bekendheid te geven. De conceptstore is een samenwerking van ondernemers uit de spirituele sector die met name op zakelijk gebied coaching krijgen.

Van Haaf: ”Oplossingen door bewoners, ondernemers en bezoekers zelf”

Gedeputeerde Van Haaf: “Oplossingen voor bruisende binnensteden, door de bewoners, ondernemers en bezoekers zelf. Daar zijn we naar op zoek en die gaan we samen verder uitwerken. Het is mijn hartenkreet dat zoveel mogelijk mensen meedenken en meedoen in het verbeteren van hun stad of dorp, door hun idee met ons te delen.

Voor dat ene pandje of straatje. Of met een originele aanpak die op meerdere binnensteden toepasbaar is. Binnensteden moeten weer het kloppende hart zijn waar het goed toeven is. Leegstaande of dichtgespijkerde panden passen niet in het straatbeeld. Met goede initiatieven van inwoners kunnen binnensteden nog leuker en bruisender worden gemaakt.

Lees ook: