Deel bewoners van Reggersoord verhuisd naar Het Anker

Foto: Yvonne de Ruiter

Gisteren zijn 17 bewoners van Verpleeghuis Reggersoord verhuisd naar het Anker aan de Reestlaan in Meppel. Met deze verhuizing hebben alle bewoners van Reggersoord en het Anker de beschikking over een eenpersoonskamer.

In het Anker zijn al eenpersoonskamers beschikbaar.  De kamers van de afdelingen 3 en 4 in Reggersoord worden na een kleine renovatie ook allemaal eenpersoonskamers. In het Anker zijn dezelfde voorzieningen als in Reggersoord; er zijn bijvoorbeeld dagactiviteiten en er is een bibliotheek.

Yvonne de Ruiter: “We hebben de verhuizing en de verbouwing van het Anker goed voorbereid. We hebben gesprekken gevoerd met de bewoners en de familie waarin de bewoners hun voorkeur konden aangeven. De bewoners en de familie konden gaan kijken in het Anker en er waren informatie avonden. Het blijft natuurlijk een hele ingreep, een verhuizing. Gelukkig is het allemaal goed verlopen, de bewoners hebben nu de tijd om te wennen aan de nieuwe woonplek.”

Ook voor de bewoners die in Reggersoord blijven wonen zijn er veranderingen. Sommigen krijgen een andere kamer, iedereen heeft nu een eenpersoonskamer, en er zijn minder bewoners. Yvonne de Ruiter: “Deze bewoners verhuizen niet naar een andere locatie, maar ook voor hen wordt het dus anders. Het is voor iedereen wennen en even zoeken hoe de dingen precies gaan nu. Daar nemen we de tijd voor, zodat alle bewoners rustig kunnen wennen.”

Lees ook: