Boze werknemer stuurt ruim 6000 berichtjes naar directeuren

Foto: Jessica Flavin CC-by-2.0

De politierechter in Zwolle heeft een 52-jarige inwoner van IJhorst een werkstraf van honderd uur opgelegd. De man moest zich verantwoorden omdat hij werd verdacht van het sturen van duizenden What’s app-berichten naar twee directeuren van het bedrijf met wie hij een conflict had.

Het zou gaan om meer dan zesduizend berichtjes, die steeds dreigender van aard werden. Reden om de berichtjes te sturen was een conflict met de directeuren van het bedrijf in IJhorst waar hij werkte. Hij wilde in contact komen met de directeuren, maar dat lukte niet. Naast de berichtjes volgde hij een van de directeuren ook naar zijn werk en had deze zelfs opgewacht in een bos.

Volgens de directieleden beheerste de man negen maanden lang hun levens, die van  hun gezinnen en ook van de werknemers.  De verdachte zelf legde in de rechtbank uit dat hij nooit iets kwaad in de zin had gehad. De officier van justitie vroeg de politierechter om de man voor de dubbele stalking een werkstraf van 160 uur op te leggen en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen