Werkstraf voor bedreigingen na mislopen 2000 euro borg

Park 't Veldhuis aan de Veldhuisweg 1 in oktober 2010
Foto: Google Streetview

Hij had geruime tijd een huisje gehuurd op Park ’t Veldhuijs in IJhorst. Hij betaalde altijd keurig zijn huur en zegde de huur netjes op tijd op.

Volgens hem had hij het huisje ook keurig achtergelaten. Toen hij zijn borg van 2000 euro niet terug kreeg, werd hij razend en uitte hij ernstige bedreigingen aan de makelaar en de verhuurders. Het leverde hem donderdag een werkstraf van 40 uur op.

De 28-jarige verdachte ontstak in worde toen hij hoorde dat hij niet alleen zijn borg niet terugkreeg, hij zou ook nog eens moeten bijbetalen omdat er schade was aan een keukenkastje. Hij liet de verhuurders weten dat hij verhaal zou komen halen en reed naar IJhorst.

Bij ’t Veldhuijs werd hij opgewacht door de makelaar en de verhuurders. ‘Ik weet waar jullie wonen, ik kom het geld wel halen’, riep hij hen toe. En hij gaf ook aan dat hij ‘wel iemand zou sturen’ en ‘dat hij het kantoor in brand zou steken.

De man heeft al een fors strafblad, maar de politierechter wilde hem hiervoor niet naar de cel sturen. Hij hield het op een werkstraf en hield daarbij rekening met het feit dat de man op de zitting liet weten dat hij zijn straf zou accepteren.

Lees ook:

Dossier: