Man bedreigt vrouw met mes na weigering gemeenschap

Foto: Flickr - Chanttel: 'The Hungry Kitchen Knife' CC BY 2.0

De politierechter in Zwolle legde een 24-jarige man uit Balkbrug maandag een werkstraf van 40 uur op, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij bedreigde in november 2014 zijn ex-vriendin uit Staphorst met een mes.

Het stel was al uit elkaar, toen ze zich samen in de woning van de vrouw in Staphorst bevonden. De man gaf aan dat hij met haar naar bed wilde, maar dat wilde zij niet. Daarop werd hij kwaad, pakte een mes van het aanrecht, hield deze een paar centimeter van haar gezicht vandaan en bedreigde haar.

Het slachtoffer wist te ontkomen en vluchtte naar haar ouders. De verdachte gaf zijn daad toe, maar kon zich zijn verbale uiting niet herinneren. De man gaf aan dat hij al vóór dit incident in behandeling was voor zijn agressieproblemen, omdat er vaker geweld in de relatie aan te pas kwam.

Inmiddels gaat het goed en de twee hebben geen contact meer. Desondanks tikt de officier de man wel op zijn vingers voor de bedreiging en eiste een werkstraf van 60 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Ook vroeg zij de schadeclaim van 400 euro toe te wijzen. Met het laatste ging de politierechter akkoord.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen