Wethouder Alwin Mussche neemt afscheid van Staphorst

Foto: Gemeente Staphorst

Wethouder Alwin Mussche zal op 7 november 2023 benoemd worden als wethouder in buurgemeente Hardenberg. Dit betekent dat wethouder Alwin Mussche het college van Staphorst eind oktober gaat verlaten. “Het is een eer en voorrecht om in de afgelopen tien jaren de belangen van deze gemeente te dienen, eerst als raadslid en nu ruim vijf jaar als wethouder. Ik ben Staphorst dankbaar voor het vertrouwen.”.

Wethouder Alwin Mussche vertelt verder over zijn ervaringen in Staphorst: “Zowel als raadslid en wethouder heb ik mogen ervaren dat er samen met de gemeenteraad, het college en medewerkers van de gemeente Staphorst dagelijks hard gewerkt wordt om onze gemeente verder te ontwikkelen. Dit is ook grotendeels te danken aan de vele ondernemende inwoners en lokale organisaties. We zijn een krachtige gemeente die mooie dingen bereikt voor onze inwoners. De samenwerking en gedrevenheid in Staphorst heb ik als zeer prettig ervaren.”.

De lokale partij OpKoers.nu in Hardenberg was op zoek naar een ‘wethouder van buiten’. Ze zochten iemand met bestuurlijke ervaring in het openbaar bestuur, affiniteit met de vacante portefeuilles en iemand die zich verbonden voelt met de regio. Wethouder Alwin Mussche laat weten dat de vacature goed aansluit op zijn ervaring en dat hij met veel energie aan de slag gaat in Hardenberg. Zijn ‘passieve’ partijlidmaatschap van de ChristenUnie vormt geen belemmering om voor een lokale partij een wethouderspost te bemannen.

De ChristenUnie in Staphorst zal op zoek moeten naar een vervanger in het college samen met Lucas Mulder (SGP) en Herriët Brinkman (CDA). Burgemeester Jan ten Kate namens het college: “Allereerst wil ik Alwin van harte feliciteren. Het is een mooie stap die Alwin gaat maken. We gaan zijn betrokkenheid en dossierkennis ontzettend missen, maar misschien nog wel het meest Alwin als mens. Alwin is een gedreven wethouder, met oog en oor voor iedereen. We wensen hem alle goeds in de gemeente Hardenberg.”.

Lees ook: Afscheid van vier raadsleden met samen 28 jaar ervaring

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen