Afscheid van vier raadsleden met samen 28 jaar ervaring

Foto: Burgemeester Jan ten Kate

Op dinsdag 29 maart 2022 nam de gemeenteraad tijdens een bijzondere raadsvergadering afscheid van vier raadsleden: Erik Hattem (SGP), Klaasje Russcher (CU), Henk Courtz (CDA), raadslid sinds 2014 en Fabian de Wee (GB) die na de vorige verkiezingen in 2018 in de raad kwam.

Burgemeester Jan ten Kate: “Gisteravond afscheid genomen van vier bevlogen raadsleden. Sterk op de inhoud en zacht op de relatie met een grote mate van collegialiteit. Dat kenmerkt deze volksvertegenwoordigers en overigens de hele gemeenteraad. Daar werden mooie woorden over gesproken.”. Ze werden bedankt voor hun inzet voor de Staphorster samenleving de afgelopen vier jaar. De avond is terug te kijken via de website van de gemeenteraad (video).

Op woensdag 30 maart 2022 (vanavond) wordt de nieuwe raad geïnstalleerd in een openbare raadsvergadering. Hierin zullen ook de kandidaat-raadsleden Peter de Boer (SGP), Henri Bisschop (SGP) en Anne Lok (GB) geïnstalleerd worden. Door de zetelwinst van de afgelopen verkiezingen krijgt de SGP twee nieuwe raadsleden. Door het zetelverlies bij het CDA is daar geen vervanger. Als raadslid Alwin Mussche (CU) in het nieuwe college opnieuw wethouder wordt, kan partijgenoot Klaas Piel aanschuiven.

Lees ook: SGP wint zetel ten koste van CDA, CU blijft gelijk op vijf

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen