Openstelling en verkoop bij Huttendorp Rouveen 2022

De hekken van Huttendorp Rouveen gingen vanmorgen om tien uur voor iedereen open. Vele belangstellenden waaronder natuurlijk veel (groot)ouders kwamen een kijkje nemen op de bouwplaats op het parkeerterrein naast het clubgebouw van SC Rouveen.

De bezoekers konden vanaf half elf koffie of thee met wat cake aanschaffen onder de witte partytenten. Om elf uur startte de veiling van divers ter plekke gemaakt buitenmeubilair; houten bloembakken, picknicktafels, tuintafels, tuinbanken en een zandbak in delen opklapbaar deksel. Tussen de veilingstukken door werden de vier groepen prijswinnaars bekend gemaakt. Als veilingmeester en woordvoerder trad Jarnold Slager aan, geassisteerd door voorzitter Henry Veerman. Ongeveer halverwege viel de microfoon uit. Na enkele onderbrekingen en op het laatst even zonder geluidsversterking werd alles aan de man gebracht.

Na twee zonnige en warme dagen was het vrijdag iets koeler met 20 graden en een bewolkte lucht. De tapvaten met vooraf gemengde ranja waren vanwege de vele aanvliegende wespen vervangen door drinkwater. Ranja kon vanuit een fles bijgemengd worden. Door de gestage groei was één hut afzonderlijk geplaatst. Het begin van een nieuw rijtje, maar korter vanwege de bouwmaterialen. Ook aan de andere kant bij de ingang kunnen nog enkele plekken gerealiseerd worden. Onder de rode tent was de EHBO-post. Dit jaar waren er best veel houtsplinters te verwijderen uit ledematen. De houtkwaliteit was wat minder.

De start van Huttendorp Rouveen op woensdag 24 augustus 2022 is van bovenaf in beeld gebracht door Nico Post Fotografie met behulp van een drone ( zie bovenstaande video).

Lees ook: Burgemeester Ten Kate bezoekt Huttendorp Rouveen 2021 (foto’s/video)

Cookieinstellingen