Praktisch verkeersexamen voor 235 basisschoolleerlingen

Foto: Gemeente Staphorst

Wethouder Mussche gaf op maandagochtend 4 april 2022 het startsein voor het jaarlijkse fietsverkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. Aan het eind van de dag bleken alle 235 basisschoolleerlingen die meededen geslaagd te zijn. Het praktische fietsexamen maakt onderdeel uit van het landelijke verkeersexamen.

De kinderen hebben een route van ruim 5 kilometer afgelegd en passeerden 11 controleposten. Bij die posten stonden vrijwilligers die, aan de hand van een controlelijst of app, beoordeelden of de leerlingen goed handelden. Als een handeling niet goed verliep, werd het onderdeel ter plekke opnieuw gedaan. Zo leren kinderen direct van hun fouten en wordt voorkomen dat ze een herexamen moeten doen.

Op maandag 28 maart 2022 was er al een theoretisch verkeersexamen afgenomen en vandaag werd getoetst of de leerlingen de theorie kunnen toepassen in het verkeer. Kinderen mochten alleen meedoen als hun fiets was goedgekeurd. Daarbij werd vooral gelet op of de rem goed werkt, of de fietsbel duidelijk klinkt en of er een rode reflector achterop de fiets zit.

Lees ook: Schoolkinderen doen het praktisch fietsverkeersexamen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen