Kerkzicht vanaf nu in alle maanden elke zaterdag open

Foto: Kerkzicht / Foto van Roos

Vanaf zaterdag 5 maart 2022 is Kerkzicht, het informatiepunt van dorpskerk aan de Gemeenteweg 55A in Staphorst elke zaterdag open van 10.00 tot 16.00 uur. In de zomermaanden juni, juli en augustus ook elke woensdag en vrijdag. Gratis entree.

In Kerkzicht is een expositie te zien over ‘Kerk en volksleven’. Er staan verschillende historische voorwerpen en er hangen panelen met foto’s en tekst met aandacht voor de historie van de kerk, het kerkelijke leven en de invloed die dit had op verschillende tradities en gewoonten. Bijvoorbeeld de inrichting van de boerderij, de klederdracht, het sociale leven in de hechte gemeenschap.

“Meer weten over het geloof, de kerk en bijbehorende tradities en gewoonten in Staphorst? In Kerkzicht kunt u hier meer over te weten komen, zo luidt de tekst op de folder van Kerkzicht, het informatiepunt van de Hersteld Hervormde dorpskerk van Staphorst. Alle inwoners van de burgelijke gemeente Staphorst zijn van harte welkom om even binnen te lopen wanneer het stoepbord er staat.

Lees ook: Veel prijswinnaars bij puzzel- en kleurwedstrijd Kerkzicht

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen