Oud-wethouder houdt lezing over de razzia in Putten

Herdenkingsveld razzia Putten
Herdenkingsveld razzia Putten
Foto: FaceMePLS / Flickr / Wikimedia

Op D.V. 28 september hoopt dhr. de Graaf, oud-wethouder gemeente Putten, een lezing te houden in “De Leerkamer” over de razzia in Putten.

De avond begint om 19.30 uur in “De Leerkamer” aan de Kerklaan. De entree € 5,- per persoon of € 12,50 per gezin. Dit is inclusief koffie of fris. Ook zijn er weer verkooptafels aanwezig. De opbrengst van deze avond is voor de bekostiging van “De Leerkamer”. Men kan zich opgeven voor deze avond via het aanmeldingsformulier of bij H. Mokken: telefoonnummer (0522) 461032.

Lezing razzia van 1 en 2 oktober 1944
Op 1 en 2 oktober 1944 vond in Putten de razzia plaats. De ondergrondse had een mislukte aanslag gepleegd op een auto van de Wehrmacht tussen Putten en Nijkerk. De nazi’s wilden een daad van afschrikking stellen. Tijdens een klopjacht op zondag 1 oktober 1944 werden er 660 mannen gearresteerd. Op die zondag werden er ook zeven personen ‘op de vlucht’ doodgeschoten. In KZ Neuengamme, of in de vele buitenkampen van Neuengamme, stierven vele honderden mannen. Het totale aantal slachtoffers van de razzia is 552.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen