De parachutesprongen gaan niet door vanwege het weer

Foto: Dorpsvereniging de Munnikenslag

Update van de organisatie: “Helaas! De parachutesprongen gaan niet door! Dit vanwege de weersomstandigheden. Momenteel is er nog geen nieuwe datum bekend voor eventuele nieuwe sprongen.”

Ik vond het wel jammer maar gezien de buien op twee kilometer hoogte was het onverantwoord. Veiligheid gaat boven alles”, aldus burgemeester Alssema. Vele tientallen toeschouwers kwamen op de sprong af maar konden weer naar huis zonder een vliegtuig of parachute gezien te hebben. Er wordt nu naar een ander datum gezocht voor de parachutesprong.

Oorspronkelijke berichtgeving: Vanwege gewijzigde vliegtijden landen de parachutisten op een andere tijd. Zij zullen vanavond landen omstreeks 19.30 / 19.45 uur. Vanaf Hoogeveen gaat het per vliegtuig richting Rouveen.

Als afsluiter deze dag is omstreeks 19.30 uur te zien hoe zes inwoners (waaronder burgemeester Alssema van Staphorst) een spannende parachutesprong gaan maken. Een aantal bekende televisiezenders hebben al aangegeven om deze avond bij de parachutesprong aanwezig te zijn om live-verslag te doen. Met een ervaren parachutespringer, verlaat men boven het Huttendorp terrein het vliegtuig voor een prachtige sprong!

Parachutespringen
In verband met het beëindigen van zijn ambtsperiode per 1 september 2015 als burgemeester van de gemeente Staphorst wilde Dorpsvereniging Munnikenslag de heer J.D. Alssema graag bedanken. Zij bieden hem daarom het volgende cadeau en uitdaging aan, namelijk een parachutesprong.

Burgemeester waagt de sprong
De burgemeester heeft de uitdaging aangenomen, meldde hij in een kort interview bij RTV Oost (audio). Daarnaast vinden er ook nog een aantal andere parachutesprongen plaats, deze konden vanwege de weersomstandigheden tijdens het Munnik’n Zeskamp niet doorgaan. De tijden van de parachutesprongen van de burgemeester en van nog een aantal overige plaatselijke bewoners zijn inmiddels dus bekend. Vanavond half 8.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen