Dagboottocht Zonnebloem vanwege wind naar Kampen

Foto: Jan Figeland

De Zonnebloem afdeling Staphorst heeft samen met Jintie Stegeman donderdag 5 september 2019 met ruim 120 deelnemers inclusief vrijwilligers deelgenomen aan een rondvaart. Een verslag van Jan Figeland:

Vanuit Zwolle gingen we richting Urk, dit alles onder redelijke weersomstandigheden. Maar bij het naderen van de Ketelbrug ontstond wat discussie of we door moesten varen richting Urk bij een windkracht 6 of toch maar voor Kampen te kiezen. Uiteindelijk werd besloten om te kiezen voor Kampen want de verantwoordelijkheid werd te groot.

We vertrokken om 10.00 uur vanuit Scania Haven te Zwolle nadat een ieder was gearriveerd en een plaatsje had gevonden op de prachtige boot “de Nirvana” van rederij Celjo welke van alle gemakken was voorzien. Een ieder heeft kunnen genieten van een zeven uur durende rondvaart, dit allemaal onder genot van de nodige koffie, thee, hapjes en drankjes en een 3 gangen diner.

Rond twaalf uur waren de tafels gedekt door vrijwilligers en het eten werd opgediend wat er goed verzorgd uitzag en hopelijk goed smaakte. Tijdens de rondvaart werd er gezongen, spelletjes als bingo enzovoorts gedaan en de boot voer rustig door. Het bovendek was zowel met de trap als met een lift bereikbaar maar daar werd weinig gebruik van gemaakt omdat de omstandigheden er naar waren.

Enkele deelnemers waagden zich even op het achterdek om even een frisse neus te halen. De kapitein van de boot wees ons ondertussen op enkele bezienswaardigheden. Na het verlaten van de rondvaartboot “de Nirvana” heeft een ieder de terugreis aanvaard. Aan de vernomen reacties is het een mooie dag geweest.

Deze dagboottocht werd mede mogelijk gemaakt door onder meer: Stichting Kruiswerk Staphorst, Aannemersbedrijf Dons en TroostGlasservice TimmermanMeesters Tweewielers en De Reest Multimedia.

Lees ook: Dagboottocht met De Zonnebloem gaat dit jaar naar Urk

Cookieinstellingen