Verslag klootschieten van Reddingsbrigade Staphorst

Foto: Jan Tuin

Na jarenlang de gewoonte te hebben om op ’t Schot te gaan klootschieten, moesten de Reddingsbrigade een nieuwe locatie hebben om te gaan klootschieten. Dit was echter niet ver zoeken, vanaf het zwembad kan je ook prima een rondje klootschieten, aldus de organisatie.

Donderdag 18 juni om 19.00 uur verzamelden ze bij het zwembad. Jenny en Roelien, de organisatoren van deze activiteit, wachtten iedereen op. Toen ze compleet waren werden de groepsindelingen bekend gemaakt. We waren in totaal met 29 klootschieters die verdeeld werden over 10 groepen.

Onderweg gebeurt er altijd van alles. Zo was de ene groep al na 1 keer gooien met de kloot op zoek naar de landingsplek hiervan en ook werd er op kruisingen geprobeerd door de bocht te gooien wat regelmatig resulteerde in ellenlang zoeken naar de kloot. Behalve het fanatieke klootschieten is het is altijd beregezellig tijdens de wandeling.

Aan het eind van de ronde werden ze weer opgewacht door Jenny en Roelien en toen gingen zij bekijken wie de winnaars waren. Winnaar is het team wat de ronde in het minst aantal worpen had gelopen. De uitslag werd na heel wat tellen en rekenen bekend gemaakt, de winnaars waren Klazien en Klarenzo

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Dat waren deze keer Bert en Joke, zij krijgen dan ook de poedelprijs. Het was een gezellige avond die afgesloten werd met een heerlijke bbq. Bekijk hier de foto’s van het klootschieten.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen