Geslaagde Avondmarathon Reddingsbrigade Staphorst

Zaterdag 18 april 2015 vond voor de 11e keer de jaarlijks terugkerende (zwem)avondmarathon in Staphorst plaats. De Reddingsbrigade Staphorst kan weer terugkijken op een geslaagde avond.

Deze gezellige en sportieve avond werd mede mogelijk gemaakt door enkele sponsors en een spontane actie van de families Bisschop en Brand ook wel bekend onder de naam “Spamgroep”.

Bij een avondmarathon gaat het erom welke ploeg gedurende zes uur de meeste meters zwemt. De avond was afwisselend ingedeeld. De eerste twee uur was er een sprintmarathon. Dit blijkt toch elke keer weer een zware opgave. Daarna was het verplicht 10 minuten zwemmen per zwemmer voordat er gewisseld wordt.

Het laatste half uur was er een 50 meter estafette. In deze estafette maakt het niet uit wie wanneer zwemt, als de betreffende zwemmer maar 50 meter zwemt en dan wordt afgelost door de volgende zwemmer.

Tussendoor hebben de zwemmers twee verschillende estafettes uitgevoerd. De eerste estafette bestond uit het zwemmen met de pop en de tweede estafette was een lijnredding met bal.

De deelnemende reddingsbrigades Texel, Naarden, Wageningen, Lemmer, Hasselt, Zwolle en Staphorst hebben de avond tot het einde toe gezellig en toch ook nog wel spannend gehouden.

Uitslag:
Texel  – 23100 meter
Naarden – 23050 meter
Hasselt – 22850 meter
Staphorst – 21300 meter
Wageningen – 20700 meter
Lemmer –  20300 meter
Zwolle – 17350 meter

Al met alle hebben de teams een geweldige prestatie geleverd. Als we alle meters optellen hebben we die avond 148650 km bij elkaar gezwommen.

Meer foto’s zijn te bekijken op www.reddingsbrigadestaphorst.nl

Dossier: