Kin Machines levert KMS aan metaalbranche en meer

Via Kin Machines kwamen tijdens de Open Bedrijvendag Staphorst bij Konstruktiebedrijf Akkerman en bij Troost Houtbewerking. Tot slot een kort filmbeeld van de hal van Mubo Metaal.

Eigenaar Albert Kin werkte als jongeman in zijn vrije tijd al mee in het bedrijf van buurman Egbert Roo, de vroegere eigenaar. Nadat hij ondertussen al jaren elders werkte zijn sinds voorjaar 2015 de rollen omgedraaid. Roo verzorgt regelmatig transporten van machines richting klanten, tot in België toe. Kin doet zelf de in- en verkoop.

Albert Kin heeft nu zelf ook een jongeman als zaterdaghulp aan het werk, maar verder geen vast personeel in dienst. Zijn hart ligt bij de machines voor metaalbewerking, eigenlijk meer dan voor hout. Ook de hal met het bord ‘Houtbewerkingsmachines’ is grotendeels gevuld met apparatuur voor het bewerken van metalen.

Kin Machines levert veel aan zzp-ers, eenmanszaken en kleinere bedrijven. Ook hebben ze al enkele malen machines mogen leveren aan scholen. Ook in België. Het grootste deel van de klanten bevindt zich in Nederland. Opmerkelijk is dat het laatste jaar veel meubelmakers en interieurbouwers een deel metaalbewerking er zelf bij doen.

Het grootste deel van de klanten komt via het internet bij hen terecht. De eigen website is daarom erg belangrijk. De voorraad machines wordt daarop zo actueel mogelijk gehouden. Veel eigen import machines worden verkocht onder de eigen merknaam KMS (Kin Machines Staphorst). Ook in Staphorst is bij diverse bedrijven een machine te vinden:

In ‘zijn’ Konstruktiebedrijf Akkerman is de oude baas Koob vrijwel  elke dag nog te vinden voor allerlei hand en spandiensten. Vandaag hield hij een oogje in het zeil bij het gaten boren. De zware ijzeren H-balken worden in een grote hal ernaast licht gebogen voor extra draagkracht. Zoon en huidig eigenaar Henk geeft nadere uitleg.

Samen met tien medewerkers zorgen ze voor veel stevige bouwwerken. Ze volgen de tekeningen en opgave van de constructieberekeningen. Er wordt alleen ‘gewoon’ staal verwerkt, regelmatig worden er producten verzinkt (gegalvaniseerd) of gemoffeld na poedercoating. Dit gebeurt bij bedrijven buiten Staphorst in Kampen en elders in Nederland.

Bij Troost Houtbewerking geurt het hout en de lijm. Inderdaad ijzeren strips met geboorde gaten in sommige tafelbladen. Naast ‘gewone’ meubels maken ze daar vrijwel alle orgelkasten voor Content, een bekende bouwer van electronische orgels. Ook de pedaalstokken en orgelbanken en de ingegraveerde lessenaar komen hier tot stand.

Lees ook:

Cookieinstellingen