Vergunningsaanvraag AMBC weer in gemeenteraad

Foto: Eelco Kuiken

De gemeenteraad van Staphorst bespreekt op 20 juni de vergunningsaanvraag van de AMBC. Het college van B&W vraagt de gemeenteraad een ‘verklaring van geen bedenkingen’ af te geven.

De AMBC heeft op 26 juni 2015 een vergunningsaanvraag ingediend om de motorcrossbaan te veranderen en anders in te richten. Ze willen daarnaast een minicrossbaan voor de jeugd realiseren, een aantal parkeerplaatsen aanleggen en de geluidswal verhogen naar zeven meter.

De gemeente heeft de stukken van eind december 2016 tot begin februari 2017 ter inzage gelegd. Daar zijn een viertal zienswijzen op binnen gekomen. Deze zienswijzen zijn beoordeeld en gaven aanleiding een aantal zaken met betrekking tot bodem, geluid, ecologie en schaduwwerking van de wal nader te onderzoeken. De zienswijzen hebben geleid tot enkele verbeteringen en aanvullingen.

De gemeenteraad bespreekt de aanvraag van de AMBC op 20 juni 2017 opiniërend. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in de volgende vergadering van 11 juli 2017 het definitieve besluit over de ‘verklaring van geen bedenkingen’.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen