Zeer geslaagde open dag bij Dierenartsencombinatie

Zaterdag 1 oktober was het open dag bij de Dieren Artsen Combinatie. Er waren verschillende activiteiten voor jong en oud georganiseerd gedurende de dag. Een video van Hans Kuiper.

Klanten konden de vernieuwde praktijk bekijken. Hierop hebben ze veel leuke reacties ontvangen. In de wachtkamer stonden studenten van het Terra College uit Meppel met verschillende soorten reptielen. Er werd van alles uitgelegd over de reptielen en je kon zelfs op de foto met een grote boa constrictor.

In de OK lag een patiënt klaar die laparoscopisch (via een kijkoperatie) gesteriliseerd moest worden. Iedereen kon zelf ervaren hoe dit was. In de dierenartsenkamer werd een workshop denkspelletjes voor honden, katten en konijnen gegeven. Daarnaast werd uitgelegd hoe je het beste de spelletjes kan inzetten en aanleren.

Aan de zijkant van het gebouw was een boerenhindernisbaan gecreëerd. Kinderen moesten zo snel mogelijk de hindernisbaan afleggen. Hierbij moest men een overall aantrekken, over strobalen klimmen, een koe melken en onder een net door klimmen. Dit ging allemaal op tijd. De winnaar wordt deze week bekend gemaakt.

Ook konden kinderen hun energie kwijt op het springkussen, knuffelen met konijnen en cavia’s of gesminkt worden. Ook een kijkje nemen in de dierenambulance was mogelijk.
In de tent kon iedereen genieten van een kopje koffie of thee met een staphorster rolletje, een gokje wagen bij het rad van fortuin of terug gaan in de tijd met een mooie fotocollage.

Al met al een zeer geslaagde dag. Voorafgaand aan de open dag is een fotowedstrijd georganiseerd met als thema “Toen en nu”. De winnaar is Wout van Dalfsen geworden.

Lees ook:

Cookieinstellingen