Truckersdag 2016: `De helft is me nog niet verteld`

Niet dat hij zich met de koningin van Scheba wilde vergelijken. Zij kwam bij koning Salomo op bezoek en viel van de ene verbazing in de andere. Zo verging het de burgemeester ook. Een paar vrachtwagens op De Tippe, dacht hij. Maar zo’n groots evenement had hij niet verwacht; “De helft is me nog niet verteld”.

De opening van het evenement was met een kanonschot. Dat duurde even, na het aftellen bleef het één en andermaal stil. Maar toen kwam de beloofde daverende knal vanaf de nog aan te passen kruising in de Viaductweg. Er waren diverse demonstraties. Daarover als het meezit later op de avond meer.

Vervolgens een demonstratie van een betonpomp die veel beton over een grote afstand kon overbrengen.

Een aftandse Scania, trekker met oplegger waarop een reeds ingedeukte zeecontainer geplaatst was. Deze stond in de berm en werd behoedzaam omgelegd ter voorbereiding op de bergingsdemonstratie van ’s middags.

Op het eind van bovenstaande video komt hij reeds aangereden. De vrachtwagen met de overlange dieplader van Broshuis. Vooral in gebruik voor molenwieken van windmolens voor elektriciteitsopwekking. Het gevaarte kan uitgeschoven worden tot een lengte van meer dan 50 meter. Het achter-onderstel os op afstand bestuurbaar,

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen