Truckersrit Horstheim 2016 met luid getoeter van start

Een luid getoeter door heel Staphorst tijdens de een truckersrit voor de mensen met een beperking. DAC Horstheim ( stichting Adullam) is afgelopen woensdag 25 jaar geleden officieel geopend. Het is een vijfjaarlijks evenement.

De laadklep van een verhuiswagen van Veijer Verhuizingen tilde diverse deelnemers die niet goed konden of durfden naar het juiste instapniveau. Leden en -bestuursleden van chauffeursvereniging ‘De Lichtmis’ leidden een en ander in goede banen. Even na half elf gingen de trucks rijden. De ongeveer 34 kilometer lange route ging door heel de gemeente Staphorst.

  • Update: Video Jarno Hattem toegevoegd: ‘Gehandicaptenrit Adullam 2016’:

Eerst rond het evenemententerrein tot de kruising met de Viaductweg – Ebbinge Wubbenlaan – Gemeenteweg – Heerenweg – Veldhuisweg – Burgemeester van Wijngaardenstraat – Keppelweg – Evenboersweg – Mr. J. B. Kanlaan – Schapendijk – Domineesakker – Scholenweg – Tiphoeksweg – Sluitersweg – Oude Rijksweg – Gemeenteweg – Parallelweg – Evenemententerrein de Tippe.

Bij het twintigjarig jubileum werd ook Genemuiden aangedaan. Om het evenement richting de gemeente Zwartewaterland uit te breiden zou dit de organisatie zomaar 250 euro extra kosten, ‘omdat er dan weer over vergaderd moest worden’, aldus chauffeur Klaas Dunnink. ‘Staphorst is ook groot zat’, vult zijn vrouw Rensje aan.

De burgemeester reed ook mee op de kop van de stoet in de verhuiswagen van Veijer Verhuizingen. ‘Nee, nu niet om te verhuizen, voordat daar misverstanden over komen’. In de video bovenaan komt de burgemeester kort aan het woord. ‘Vier cliënten zijn er die al die vijfentwintig jaar al bij Adullam zitten’.

Lees ook:

Dossier: