Zaterdag wedstrijd SC Rouveen 1 tegen CSVH 1 in Hoogkerk

Foto: SC Rouveen

SC Rouveen verloor afgelopen zaterdag de onderlinge strijd tegen ONR en heeft daardoor rechtstreekse handhaving niet meer in eigen hand.

De ploeg uit Roden staat  momenteel op een ‘veilige’ tiende plek en SC Rouveen en CSVH staan allebei op een promotie-/degradatieplek. Op deze laatste speeldag van de reguliere competitie zal SC Rouveen zelf moeten winnen van CSVH en zal ONR niet mogen winnen van DESZ om zodoende nacompetitie te ontlopen.

De nacompetitie lijkt ook het eindstation voor CSVH dat van het spoor af was tegen The Knickerbockers. De Hoogkerkers kwamen met 1-0 achter op TKBello. En dus moest CSVH op zoek naar de gelijkmaker. Kansen afmaken is het euvel momenteel bij de groen-zwarten. Ook in de tweede helft legio kansen, maar het doelpunt bleef uit. In de laatste minuut werd het nog 2-0. “We zijn nu afhankelijk van anderen. We hebben nog minimaal een punt nodig. Verlies betekent nacompetitie. We moeten het net zien te vinden. Dan kun je praten als brugman, maar als die bal er niet in gaat…”, zegt Lesmond Prinsen, die ziet dat te veel spelers de vorm niet hebben. “Maar wat het wordt op de laatste speeldag, ik durf het niet te voorspellen.”

Voor de goede orde: CSVH speelt thuis tegen Rouveen en dat is dan ook de laatste reguliere wedstrijd onder de naam Christelijke Sport Vereniging Hoogkerk. Afgelopen vrijdag is op sportpark Hoogkerk namelijk de definitieve beslissing gevallen rond de fusie tussen vv Hoogkerk en CSVH. In beide vergaderingen waren de leden ruim voor de fusie en dus zal er vanaf volgend seizoen gepresteerd gaan worden vanuit één voetbalorgaan. De nieuwe club in Hoogkerk zal HFC’15 (Hoogkerk Fusie/Football Club) gaan heten en spelen in een groen/wit gestreept shirt met zwarte broek.

Stand per 02-05-2015: ( met het oog op de degradatieplekken).

9. Knickerbockers            25-30  (42-50)
10. ONR                              25-28  (42-63)
11. CSVH                            25-27  (50-58) PD
12. SC Rouveen               25-26  (47-52) PD
13. SC Loppersum           25-22  (45-61)   D
14. De Heracliden           25-7    (29-108) D

PD = Promotie/degradatie wedstrijden
D = rechtstreekse degradatie

De thuiswedstrijd tegen CSVH werd eind november met 1-2 verloren.

Eerdere ontmoetingen:
12-10-2013 SC Rouveen – CSVH 2-2
08-03-2014 CSVH – SC Rouveen 1-0

Programma 2e klasse J,  zaterdag 9 mei 2015:
ONR – DESZ
De Heracliden – ZFC Zuidlaren
FC Meppel – Gorecht
Drenthina  – Noordscheschut
SC Loppersum – Groen Geel
Klazienaveen – Knickerbockers

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen