Dure thuisnederlaag SC Rouveen tegen concurrent ONR

Foto: SC Rouveen

SC Rouveen lijkt na de dure 2-3 thuisnederlaag tegen concurrent ONR op nacompetitie af te stevenen. Het zal volgende week uit bij CSVH moeten winnen en afwachten op de helpende hand van DESZ dat op bezoek bij ONR gaat.

SC Rouveen was voor rust de veel betere ploeg en opende sterk. Het kreeg een fors aantal kansen en wist daar slechts via Klaas Jan Poolman eenmaal uit te scoren. De spits maakte in de 17e minuut de 1-0 waarna de thuisploeg verzuimde verder weg te lopen. Daar kreeg het vlak voor rust de rekening voor gepresenteerd want op gelukkige wijze maakte Ties van Wijk gelijk. Zijn voorzet verdween bij de verre paal achter doelman Erik Engel, 1-1.

Na de rust was het al snel 1-2 via invaller Maxim Maring. Deze klap kwam SC Rouveen snel te boven want in de 55e minuut was het weer Klaas Jan Poolman die scoorde en beide ploegen weer naast elkaar zette, 2-2. Het leek de voorbode voor een hernieuwde voorsprong voor de ploeg van trainer Berry Mulder.

Kansen voor Jarrold Knol, Robert Huisman en Alfred Roo (op de paal) werden echter gemist en tot overmaat van ramp voltrok zich in blessuretijd een doemscenario. Allard Bouwmeester schoot de bal tegen aanvaller Jeroen Westra op waarna de bal tergend langzaam de goal in rolde, 2-3.

Scoreverloop:
1-0 Klaas Jan Poolman (10e minuut)
1-1   Ties van Wijk (42e minuut)
1-2   Maxim Maring ( 48e minuut)
2-2 Klaas Jan Poolman (55e minuut)
2-3 Jeroen Westra (88e minuut)

Opstelling SC Rouveen: Engel, Bouwmeester, Douma, Jarno Domine, Schuurhuis, Veerman, Roeland, Roo, Klaas Jan Poolman, Robert Huisman, Hendrik Knoll.

Wisselspelers: Ronald Kruise(K), Mark Kooiker, Jarold Knoll, Arjan Compagner.

Andere uitslagen 2e Klasse J:
Gorecht- De Heracliden 2-1
Groen Geel – FC Meppel 4-0
Noordscheschut – Klazienaveen 3-4
ZFC Zuidlaren – SC Loppersum 4-4
DESZ – Drenthina 0-3
Knickerbockers – CSVH 2-0

Programma zaterdag 9 mei:
CSVH – SC Rouveen
ONR – DESZ
SC Loppersum – Groen Geel
FC Meppel – Gorecht
De Heracliden – ZFC Zuidlaren
Drenthina – Noordscheschut
Klazienaveen – Knickerbockers

Dossier: