Blijk van waardering voor KroKo Multipunt IJhorst

Foto: Streeknieuws

Erik en Greetje Kroonenburg-Kolk van KroKo Multipunt hebben woensdagavond tijdens de vergadering van de Dorpsraad IJhorst Lankhorst en Omstreken de zogeheten participatieprijs gekregen.

Het duo, dat er helemaal beduusd van was, kreeg de beker uit handen van Ubele Dijkstra (91) die hem vorig jaar kreeg. De winnaar bepaalt wie het jaar erop de beker krijgt. Het was de derde keer dat beker werd uitgereikt. Het eerst jaar deed de Dorpsraad dat.

Hij gaf de beker door aan Greetje en Erik van KroKo Multipunt, sinds acht jaar zeer actief in het hart van het dorp. Er zijn exposities, het is een winkel met streekproducten, dorpelingen bestellen er vlees en brood, het is een VVV, er zijn zelfs openbare toiletten voor toeristen. Naast KroKo runt het echtpaar een ICT-bedrijf en een administratiekantoor.

De leefbaarheid weer terugbrengen in het dorp zonder winkels, dat was en is het doel en vandaar ook de prijs die het duo kreeg van Dijkstra. Volgend jaar mogen Greetje en Erik hun beker doorgeven.

Drie jaar geleden kregen de vrijwilligers van de kuierroutes de prijs. Dijkstra kreeg de erkenning voor zijn jarenlange inspanningen voor de buurtbus.

Lees ook:

Dossier: