Nieuwe trouwambtenaar: Cora van Ingen uit IJhorst

Cora van Ingen
Cora van Ingen
Foto: Gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst heeft twee nieuwe trouwambtenaren. Vandaag aandacht voor Cora van Ingen woonachtig in IJhorst:

“Dan is het zover, na de verliefdheid die is overgegaan in ‘houden van‘ volgt een aanzoek. Je besluit samen verder te gaan in dit leven. Er volgt een drukke tijd.

Veel beslissingen zijn te nemen… ga je een groot feest geven of houd je het bescheiden. Wie nodig je uit, wie niet. Waar wil je het feest houden, of misschien liever een receptie. Wat voor jurk of kostuum trek je aan, wie wil je als getuigen. Welke datum is geschikt voor jullie trouwerij. Kortom trouwen is iets dat een behoorlijke organisatie vraagt.

Ook de trouwlocatie mag je uitzoeken en een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Als ‘babs’ kom ik graag een avond bij jullie langs. Bespreken we jullie plannen, krijg ik inzicht in jullie ideeën over het huwelijk. Hoor ik van jullie wat jullie wensen zijn voor de toespraak en leer ik jullie kennen. Alles in het teken om ook het officiële gedeelte van jullie huwelijk prettig en toegankelijk te maken zodat jullie later met een goed gevoel terug mogen denken aan die belangrijke dag uit jullie leven.

Cora van Ingen is mijn naam en ik woon in het prachtige dorp IJhorst. Dicht bij de ‘Zwarte Dennen’ waar het heerlijk is om te wandelen of te fietsen. Naast moeder ben ik inmiddels schoonmoeder en oma. We hebben geruime tijd in Rogat gewoond en in 2006 verhuisden we naar Frankrijk. Nu weer terug, dichter bij de kinderen, de kleinkinderen en de vrienden.

Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand vind ik het een eer en genoegen huwelijken te mogen sluiten en, kortstondig, betrokken te zijn bij de voorbereiding van een huwelijk.”

De nieuwe trouwambtenaren zijn inmiddels beëdigd en per 1 november 2015 in dienst van de gemeente. Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) is speciaal aangesteld om een huwelijk of geregistreerd partnerschap te sluiten. Eind augustus plaatste de gemeente de ‘vacature’.

Lees ook:

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen