Boek `Kinderen van Kamp Conrad` te koop in museum

Foto: Bestuur en de werkgroep van de Stichting Herinnering Kamp Conrad

De Stichting Herinnering Kamp Conrad heeft een prachtig boek uitgebracht over de kinderen van Kamp Conrad 1954 – 1966. Op bovenstaande foto is het bestuur en de werkgroep van de genoemde stichting te zien.

Kinderen van Kamp Conrad gaat over de herinneringen over het leven van de kinderen van Kamp Conrad toen ze woonden in het Kamp Conrad. De quotes zijn afkomstig van de kinderen die in 1954 tot 1966 in het Molukse Kamp Conrad in Rouveen hebben gewoond. Een prachtig boek met vele omschrijvingen van hoe zij dat allemaal persoonlijk beleefd hebben. Het boek is te koop in Museum Staphorst en kost 19,95 euro. Meer over Kamp Conrad op de website van de organisatie.

Wim Latupeirissa en Mathijs Souhoka waren kinderen van kamp Conrad. Hun vaders hadden gevochten bij het KNIL en waren niet meer welkom in Indonesië. Het grootste deel van het boek is geschreven door Mathijs. Maar enkele jaren geleden is hij komen te overlijden. Wim Latupeirissa. “Samen met een aantal anderen heb ik zijn levenswerk mogen afmaken. Het resultaat is een lijvig boek vol foto’s en historische wetenswaardigheden. “Het zijn de verhalen van 44 kinderen uit het kamp.”

Lees ook: Boek in de maak over `de kinderen van Kamp Conrad`