RST verzorgt meer actieve middagen voor ouderen

Elke dinsdagmiddag verzorgt RST Zorgverleners een actieve middag in De Leerkamer aan de Kerklaan 6 te Staphorst van 14.00 tot 16.00 uur. Vanaf het nieuwe jaar hoopt de RST ook op donderdag open te gaan.

De bezoekers ervaren de dagbesteding als ‘uitje’, waar ze soms al de hele week naar uitkijken. Naast samen eten en drinken, creatief bezig zijn, spelletjes doen en gezelligheid, is er ook aandacht voor bezinning. De dagbesteding van de RST is bereikbaar via 06-37175834.

Elke keer is er weer iets anders te doen. Op dinsdag 27 november werd er een vogelvoederkrans gemaakt. Er zijn voldoende vrijwilligers voor de begeleiding. Handig als de dagbesteding als doel heeft om een mantelzorger te ontlasten. Mantelzorgers mogen ook meekomen.

Ouderen kunnen ook vrijblijvend een middagje komen kijken. Als de bezoeker het inderdaad leuk vindt, kan het later beter geregeld worden. Zo kan er een aanvraag ingediend worden bij de gemeente. Daarin wordt ook het (taxi)vervoer naar de dagbesteding meegenomen.

Een WMO-consulente komt dan op bezoek en bepaald of de oudere gebruik mag maken van dagbesteding op de kosten van de gemeente. De deelnemers betalen een (kleine) eigen bijdrage, afhankelijk van de indicatie en het eigen vermogen van de oudere.

Lees ook: