Kinderen bevragen oudere mensen over het leven vroeger

Op dinsdagmiddag 20 november kwam een groep van ongeveer 35 ouderen samen in De Bron. Ze kregen gezelschap van 28 schoolkinderen van groep 5 van de Koning Willem-Alexanderschool.

Eerst werd een presentatie gegeven van de plaatselijk ontwikkelde onderwijsmethode “Kiek ies achterumme”, voor lokale geschiedenis. Deze is tientallen jaren geleden ontwikkeld en meerdere keren vernieuwd. Dit riep veel herkenning op.

De kinderen hadden op school vragen of het leven vroeger voorbereid. Een meisje vroeg aan haar juf op ze een ter plekke bedachte vraag ook mocht stellen. Ze vroeg zich af hoe ouderen de overgang tussen zwart-wit en kleurenfoto’s beleefd hadden.

De ouderen genoten zichtbaar van de aandacht van de kinderen. Na het vertrek van de kinderen om kwart over drie duurde de middag voor de ouderen nog even voort. Er was koffie en koek en gelegenheid om wat met elkaar na te praten.

Bij het vertrek kregen de kinderen een pen als aandenken en een snoepje. De middag was georganiseerd voor de NPV, er waren deze middag vier vrijwilligers aanwezig. Ouderen zonder eigen vervoer werden thuis opgehaald door de organisatie.

Lees ook: