Mozaieken mogelijk door gift van Reformatie werkgroep

Foto: Margje Ponstein

Op donderdagmiddag 29 november was het een gezellige drukte in het Dienstencentrum in Staphorst. Een groep dames en heren was onder leiding van kunstenaar Judith Omvlee druk bezig met mozaïeken.

Op een houten dienblad werd er van allerlei kleuren scherven een prachtig geheel gemaakt. Vrijwilligers zorgden voor begeleiding en een lekker kopje koffie of thee. Door Interakt Contour, een dagbesteding voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, was er een heerlijke cake gemaakt voor de deelnemers van de workshop.

De middag werd georganiseerd door Stichting Welzijn Staphorst (SWS). Deze welzijnsorganisatie organiseert in alle drie kernen van de gemeente ontmoetingsactiviteiten voor 24 tot 100 jarigen, onder leiding van vele vrijwilligers die voor de organisatie werken. De creatieve middag op donderdag is één van de vele ontmoetingsactiviteiten. Deze middag wordt elke week op een andere manier ingevuld.

Deze en andere middagen worden mede mogelijk gemaakt door een prachtige gift van de Reformatie werkgroep Staphorst die op 5 november een avond over de Dordtse Leerregels organiseerde in De Levensbron in Rouveen. De collecte tijdens deze drukbezochte avond was bestemd voor de ontmoetingsactiviteiten van SWS en bracht ruim 900 euro op.

Margje Ponstein, teamcoördinator bij SWS, is erg blij met de gift. ‘We voelen ons vereerd dat we zo’n groot bedrag ontvangen. Dat geeft ons de mogelijkheid om onze ontmoetingsactiviteiten op een leuke manier in te vullen. We merken vaak dat wanneer we werken met ervaren en professionele begeleiders, zoals kunstenaar Judith Omvlee of Liesbeth Witte van De Vlijtige Lies, de opkomst groter is. Voor ons als organisatie betekent dat wel dat de kosten hoger zijn, maar met deze gift kunnen we weer mooie ontmoetingsactiviteiten organiseren’.

Lees ook: