Museum Staphorst nu ook officieel geregistreerd als museum

Foto: Museum Staphorst

Recent bereikte Museum Staphorst een bijzondere mijlpaal: het in 2012 verzelfstandigde museum is vanaf 4 februari 2015 een officieel geregistreerd museum.

De aanvraag voor een registratie is medio 2014 ingediend bij Stichting Museumregister Nederland. Onlangs kreeg het bestuur het heuglijke bericht dat het museum opgenomen is in het nationale museumregister. Deze registratie is het bewijs voor het publiek, subsidiegevers, bruikleengevers en andere geïnteresseerden dat Museum Staphorst een museum is van hoge kwaliteit. Museum Staphorst is geregistreerd sinds 4-2-2015. Musea die geregistreerd zijn in Museumregister Nederland mogen het bijbehorende logo en het schildje ‘geregistreerd museum’ gebruiken:

logo gereg.museum

Twee jaar geleden werd het museum verzelfstandigd en door de gemeente overgedragen aan de stichting Museumboerderij Staphorst. Vanaf die tijd heeft het nieuwe bestuur voorbereidingen getroffen om een officiële erkenning als museum te krijgen. Om formeel geregistreerd te worden in het Nederlandse museumregister, moet het museum aan veel eisen voldoen. Zo moet het museale beleid goed vastgelegd zijn in tal van documenten. Daarnaast moeten uiteraard de omstandigheden in het museum optimaal zijn, voor de collectie, het publiek en de museummedewerkers.

Lees ook: