Jan Gerlof Wiersma uit Steenwijk nieuwe trouwambtenaar

Jan Gerlof Wiersma
Foto: Gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst heeft twee nieuwe trouwambtenaren. Vandaag aandacht voor Jan Gerlof Wiersma. Hij woont in Steenwijk, maar kerkt in Christengemeente `Bethel` in Staphorst.

“Samen de toekomst in gaan! Die belangrijke beslissing hebben jullie genomen. Jullie hebben de gemeente Staphorst uitgekozen om het ‘ja’ woord te laten klinken.

Ik voel me bevoorrecht om als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand te Staphorst jullie te mogen trouwen. Graag zou ik deze gebeurtenis een persoonlijk tintje willen geven. Deze speciale dag staan jullie in het middelpunt. Dit moet een dag worden waar je je hele leven aan terug zult denken.

Buiten de wettelijke formaliteiten, die uitgevoerd moeten worden, wil ik zoveel mogelijk rekening houden met jullie wensen. Het moet een ceremonie worden die bij jullie past. Persoonlijke aandacht, fijngevoeligheid en een flinke dosis humor zijn ingrediënten die in de huwelijksvoltrekking niet zullen ontbreken. Maar ook aandacht voor jullie familie, vrienden, kinderen en genodigden hoort daar bij.

Ter voorbereiding hebben we een persoonlijk gesprek, het liefst bij jullie thuis. Zo maken we op een ongedwongen manier kennis met elkaar. Jullie maken mij jullie wensen kenbaar en we nemen de hele plechtigheid door, zodat jullie op de dag zelf, je ontspannen zult voelen als jullie naar de trouwzaal gaan.

Wie ik ben?
Ik ben Jan Gerlof Wiersma. Sinds 1 november 2015 Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand te Staphorst. Ik ben gehuwd en samen met mijn vrouw Liesbeth hebben we 6 kinderen. Ik ben ruim 25 jaren directeur geweest van een kindcentrum te Steenwijk. Naast een basisschool is daar ook een peuterspeelzaal aan verbonden. Mijn hobby’s zijn sporten (hardlopen, racefietsen en schaatsen), lezen en wandelen.

Ik houd ervan om met mensen om te gaan. Ik ben geïnteresseerd in jullie, ben flexibel en positief ingesteld. Ik zie er dan ook naar uit om met jullie in gesprek te gaan. Om deze bijzondere dag samen voor te bereiden, helemaal in jullie stijl en volgens jullie wensen!”

Beide nieuwe trouwambtenaren zijn inmiddels beëdigd en per 1 november 2015 in dienst van de gemeente. Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) is speciaal aangesteld om een huwelijk of geregistreerd partnerschap te sluiten.

Lees ook:

article
7348
Trouwambtenaar Jan Gerlof Wiersma
De gemeente Staphorst heeft twee nieuwe trouwambtenaren. Vandaag aandacht voor Jan Gerlof Wiersma. Hij woont
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/7348/jan-gerlof-wiersma-steenwijk-nieuwe-trouwambtenaar/
2015-11-16T09:24:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2015/11/06235228/Jan-Wiersma.jpg
steenwijkerland, trouwen
Gemeente