Wethouder Mussche opent nieuwe fietsbrug Punthorst

Foto: Gemeente Staphorst

Afgelopen vrijdag werd een belangrijke stap genomen in de aanleg van het fietspad door Punthorst: de fietsbrug bij Nieuwleusen werd geplaatst. Dat gebeurde met een grote hijskraan. Dit alles vond plaats onder het toeziend oog van wethouder Alwin Mussche van de gemeente Staphorst, en de heer R. Alberti, locatiedirecteur van NTP, het bedrijf dat de aanleg verzorgt.

Vrijdagochtend om acht uur kwam de vrachtauto met daarop de fietsbrug achteruit gereden vanaf Nieuwleusen, richting ‘De Beentjesgraven’. Op de locatie stond al een telekraan gereed om de brug op zijn plaatst te tillen. Er kon meteen begonnen worden. Een uur later lag de fietsbrug al op de betonnen landhoofden waarop hij verankerd kon worden. Wethouder Mussche was zelf op de fiets gekomen en mocht als eerste de nieuwe brug op.

De fietsbrug is volledig in een fabriek gemaakt en is van composiet. Voordeel hiervan is dat de fietsbrug een gewicht heeft van slechts 5 ton, maar zeer sterk, en slanker (dertig centimeter hoog) dan een traditionele stalen of betonnen fietsbrug en past zo beter in het landschap. Nadeel is dat het moeilijk te recyclen materiaal is. Het dek van de fietsbrug is voorzien van een slijtlaag om voldoende stroef te zijn en ook de leuningen zijn er in de fabriek al op gemonteerd.

Lees ook: Werkzaamheden aanleg fietspad Kanlaan in volle gang