Wethouder Lucas Mulder: `We zijn drastisch stilgezet`

Scholen en gemeentelijke gebouwen zijn dicht...
Scholen en gemeentelijke gebouwen zijn dicht...
Foto: Lucas Mulder

“In een paar weken tijd. Deze Coronacrisis is ongekend, voor alle generaties. Het wordt stil op straat. We zijn drastisch stilgezet”, schrijft wethouder Lucas Mulder in de column van het college:

Inmiddels is het begin april. In het gemeentehuis is het stil, medewerkers werken thuis en overleggen doen we digitaal. Geen bedrijfsbezoeken en geen raadsvergaderingen. De Mooi Schoon-actie met onze basisscholen, Boomfeestdag; alles stopt abrupt. Scholen en gemeentelijke gebouwen zijn dicht en winkels hanteren deurbeleid.

Het opgerichte crisisteam overlegt een aantal keren per week. Dan worden alle acute, landelijke en regionale maatregelen besproken. Overleg is er onder andere met politie, kerken en ondernemersverenigingen. De burgemeester is aangesloten bij het overleg in de regio en bewaakt het overzicht. Als wethouders zijn we nauw betrokken en voeren nu heel andere taken uit. Crisistrainingen werpen hun vruchten af.

Zelf ben ik ook thuis aan het werk, rustig op de zolderkamer. Beneden werken er twee aan schoolopdrachten en één voor haar bedrijf. We zijn blij en dankbaar dat we gezond zijn en ons werk kunnen doen.

We zijn drastisch stilgezet. Ineens niet meer druk met van alles en nog wat. Wat doen we met deze tijd, met deze energie? Onze zorgen nemen wel toe; over onze naasten, gezondheid, werk … Hebben we kritiek op de maatregelen, proberen we te helpen? Kijken we om naar de mensen die het zwaar te verduren krijgen?

De slotbede uit ons coalitieakkoord is volop actueel: “Wij bidden om Gods zegen voor het ontvangen van wijsheid en gezondheid om dienstbaar te mogen zijn aan de gemeente en de samenleving”. Beste inwoners, help elkaar, ieder op zijn of haar plaats, op de juiste afstand.

Lees ook: Wethouder Alwin Mussche: `Een warme samenleving`

https://twitter.com/Lucas_Mulder/status/1247152008370499584

https://twitter.com/Lucas_Mulder/status/1245974740487090176

https://twitter.com/Lucas_Mulder/status/1244604431225806848

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen