Tijdelijke afsluiting Gorterlaan voor aanleg nieuw fietspad

Foto: Harm Brand (frame uit video)

In 2020 legt de gemeente een vrijliggend fietspad aan langs de J.J. Gorterlaan, vanaf de Dekkersweg tot aan de begraafplaats aan de Scholenweg in Rouveen. Daarvoor moeten langs de weg eerst bomen worden gekapt. Nadat het fietspad aangelegd is, worden er weer nieuwe bomen geplant.

De in fasen uitgevoerde kapwerkzaamheden beginnen op maandag 13 januari 2020. De eerste fase is het kappen van de bomen tussen de Bisschopsweg en begraafplaats Scholenweg. Hierbij wordt een halve rijbaan afgezet. Dit betekent dat het verkeer af en toe even moet wachten om de werkzaamheden te passeren. De tweede fase begint op 14 januari en duurt tot en met vrijdag 17 januari. Dit gaat om het stuk tussen de Bisschopsweg en Schoolwijksweg. De J.J. Gorterlaan is dan helemaal afgesloten voor verkeer.

Aansluitend worden de stobben weg gefreesd en de bermen weer opgevuld. Tijdens deze werkzaamheden krijgen de weggebruikers te maken met afzetting van een halve rijbaan. Dit is waarschijnlijk uiterlijk 24 januari 2020 afgerond. De firma Winkels uit Staphorst voert de werkzaamheden uit. Als alles meezit begint de aanleg van het fietspad nog voor de zomer. Na afloop van alle werkzaamheden worden er weer nieuwe bomen geplant.

Lees ook: Fietspaden én knelpunten kwetsbare verkeersdeelnemers