Marianne Kragting nieuwe gemeentesecretaris Staphorst

Foto: Gemeente Haaksbergen

Marianne Kragting wordt medio maart de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Staphorst. Het college stemde dinsdag 17 december 2019 in met haar benoeming.

De 62-jarige Marianne Kragting volgt Daan van der Spek op die vanaf september 2019 waarnemend gemeentesecretaris is na het vertrek van Patrick Rossen. Als directeur is zij de schakel tussen de ambtelijke organisatie en het college. Daarnaast is zij de eerste adviseur van burgemeester en wethouders. Zij is nu nog woonachtig in Ruurlo en verhuist in februari naar Apeldoorn. Ze is getrouwd en heeft twee dochters, volgens een bericht bij haar benoeming in Haaksbergen.

Sinds 2013 is Marianne Kragting gemeentesecretaris in de gemeente Haaksbergen, waarvan Gerrit Jan Kok van juni 2015 tot april 2019 waarnemend burgemeester was. Daarvoor werkte zij voor de gemeenten Utrecht, Lochem, Zutphen en Zwolle waar zij als manager in het sociale domein werkzaam is geweest. Zij is geboren en getogen in Utrecht en rondde de Pedagogische Academie af. is haar loopbaan in het onderwijs begonnen.

Marianne benoemt dat de rol van verbinder op haar lijf is geschreven. Ze verheugt zich op de jaren om zich als gemeentesecretaris en algemeen directeur voor Staphorst in te mogen zetten. “Staphorst een mooie authentieke gemeente met perspectief”. Dat is waar zij voor gaat. Zij gaat met ingang van 16 maart 2020 aan de slag. De waarnemend burgemeester per 13 januari 2020.

Lees ook: Gerrit Jan Kok waarnemend burgemeester in Staphorst

Onderstaand Marianne Kragting in een video voor de werving van drie nieuwe managers in november 2017: