Gerrit Jan Kok waarnemend burgemeester in Staphorst

Foto: Gerrit Jan Kok - Twitter

Commissaris van de Koning Andries Heidema stelt Gerrit Jan Kok (59) uit Enschede aan als waarnemend burgemeester van Staphorst. Kok begint op maandag 13 januari 2020 met zijn werkzaamheden als waarnemend burgemeester. Binnenkort vindt op het provinciehuis in Zwolle hiervoor de beëdiging plaats.

Gerrit Jan Kok (geboren op 8 januari 1960 te Enschede) heeft een brede ervaring in het Openbaar Bestuur. Hij nam van juni 2015 tot april 2019 de waarneming van het burgemeestersambt in Haaksbergen op zich, waar hij te maken had met moeilijke financiële en organisatorische vraagstukken. Daarvoor was hij gedeputeerde voor de provincie Overijssel, burgemeester van Ommen en wethouder en raadslid voor de VVD in Enschede.

Kok brengt veel ervaring mee en staat bekend als een deskundig, daadkrachtig en oplossingsgerichte bestuurder. Gerrit Jan kent de provincie goed. Hij brengt een netwerk mee uit de periode dat hij dagelijks bestuurder was in deze provincie, en heeft dus zowel in de Twentse als in de Sallandse regio gewerkt. Vanaf 1987 had hij diverse functies in het bedrijfsleven voorafgaand aan zijn werk in het Openbaar bestuur.

In Staphorst ontstaat een burgemeestersvacature door het vertrek van burgemeester Theo Segers. Hij is per 13 januari 2020 benoemd als burgemeester van Molenlanden (op 9 januari 2020 is de afscheidsreceptie). Om de continuïteit van bestuur te waarborgen heeft de Commissaris van de Koning besloten een waarnemend burgemeester aan te stellen voor de periode dat de burgemeesterspost vacant is.

Het streven is erop gericht dat er in 2021 weer een Kroonbenoemde burgemeester in Staphorst zit. Dit besluit is in goed overleg met vertegenwoordigers van de gemeenteraadsfracties en van het college van burgemeester en wethouders van Staphorst tot stand gekomen, aldus de woordvoerder van de provincie.

Lees ook: Staphorst moet op zoek naar een nieuwe burgemeester